Sky Sports: Real spremio plan "B" ako propadne transfer Edena Hazarda
Brazilski fudbaler je zaista sjajan ove sezone. Konačno bi mogao ostvariti veliku karijeru koja mu se predviđala (Foto: EPA)

Brazilac bi mogao na Santiago Bernabeu

Sky Sports: Real spremio plan "B" ako propadne transfer Edena Hazarda

M. Šljivak

Belgijanac Eden Hazard glavna je želja madridskog Reala u ljetnom prelaznom roku.

Španski mediji nedavno su objavili kako je Belgijanac u telefonskom razgovoru sa trenerom Zinedineom Zidaneom iskazao želju za dolaskom u Real, pojavili su se određeni problemi i pregovori oko transfera su privremeno stali.

Kraljevi ne žele ništa prepustiti slučaju. Već su spremili plan "B" u slučaju da do transfera Edena Hazarda ne dođe. Plan "B" se prema tvrdnjama Sky Sportsa zove Felipe Anderson.

Sjajni brazilski ofanzivac igra odlično u dresu West Hama. Očigledno da takve igre nisu nezapažene, pa bi 25-godišnji Anderson mogao napraviti transfer karijere.

Ipak, sve će zavisiti od toga šta će se desiti sa Hazardom. Ako pregovori definitivno propadu, Brazilac će put Madrida, a Real će za njegove usluge morati da izdvoji 75 miliona eura, duplo od cifre koju su Čekićari platili Laziju prošlog ljeta.

Felipe Anderson je važio za jednog od najvećih talenata brazilskog fudbala. Iz Santosa je stigao 2013. godine u Lazio, gdje je igrao veoma dobro i postigao je 33 gola uz 41 asistenciju u 176 utakmica.

Međutim, za razliku od svog velikog prijatelja Neymara nije eksplodirao. Imao je poprilično lošu posljednju sezonu u rimskom timu, ali je ipak uspio da ostvari transfer u Englesku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To se pokazao kao dobar potez. Anderson igra zaista fantastično i sigurno da bi kruna njegove karijere bio transfer u Real Madrid.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismirko
Ma daj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije