Španski stručnjak uvijek dobije ono što želi. Tako bi moglo biti i ovog ljeta jer je zatražio određena pojačanja (Foto: EPA)

"Kada Pep želi igrača od 100 miliona eura, šeik samo poveća cijenu nafte"

Midhat Šljivak

Pep Guardiola u Manchester Cityju dobije gotovo sve što želi.

Bogati vlasnici kluba Građana su uložilo ogroman novac kako bi ovaj tim postao vladar u engleskoj Premier ligi, ali još uvijek nije ispunjen cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness dao je veoma zanimljivo viđenje situacije u Cityju. Ističe da mu je Guardiola ispričao šta napravi kada mu je potrebno pojačanje u ekipi.

Hoenessove riječi su poprilično nevjerovatne...

"Moj prijatelj Pep Guardiola mi je rekao šta se dešava kada želi igrača koji košta 100 miliona eura. Prikupi snimke tog fudbalera i ode na sastanak sa šeikom. Kada stigne tamo, slijedi obilan obrok nakon kojeg pokaže video i šeik samo prebaci novac. Narednog dana šeik samo poveća cijenu nafte i vrati uloženi novac", rekao je Hoeness.

Od dolaska Pepa Manchester City je doveo nekoliko skupocjenih pojačanja. Posljednji je bio Riyad Mahrez koji je Leicesteru plaćen 61 milion funti, a ranije su redom dolazili Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Kyle Alker, Ederson, Danilo, Bernardo Silva...

Novo ljeto i nova pijaca je sada pred Manchester Cityjem. Najavljena su velika pojačanja, a vidjećemo da li će biti velike potrošnje.

Navodno su vlasnici Građana ponovo Guardioli spremili ogroman novac. Govori se o cifri od oko 200 miliona eura, a pojačanja će City tražiti u veznom redu i u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ključne pozicije na kojima će tražiti pojačanja su pozicija lijevog beka i zadnjeg veznog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.