Vraća se u domovinu

Pregovori privedeni kraju: Rafinha napušta Bayern

Nekolicina Bayernovih veterana je na izlaznim vratima Allianz Arene, a jedan koji gotovo sigurno neće nositi dres Bavaraca naredne sezone je iskusni Rafinha.

Rafinha je u maju 2018. sa Bayernom potpisao jednogodišnje produženje saradnje, ali je odavno jasno da se takav scenarij neće ponoviti, te da će 33-godišnji Brazilac na kraju sezone kao slobodan igrač napustiti Allianz Arenu.

Navodno je Rafinha proteklih nekoliko mjeseci pregovarao sa brazilskim Flamengom, a sada su se pojavile informacije da je dogovor postignut.

Tako će se Rafinha vratiti u domovinu, a sa Flamengom bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rafinha je u Njemačku stigao još 2005. godine iz Coritibe, a nakon pet sezona u Schalkeu okušao se i u Seriji A, u dresu Genoe. U Italiji se zadržao jednu sezonu prije nego što je 2011. stigao u Bayern.

Od tada je ovaj brazilski defanzivac skupio više od 260 nastupa za Bayern, postigao je šest golova i upisao 29 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.