Oba igrača su ipak nastavila utakmicu

Švicarac nakon brutalnog sudara glavama ostao nepomično ležati na terenu

S. Pašalić

Švicarska je danas pobjedom protiv Gruzije u gostima od 2:0 otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Golovima Zubera u 57. minuti i Zakarije u 80. minuti Švicarci su upisali prva tri boda. Ipak, ovaj meč je obilježila situacija u kojoj je došlo do brutalnog sudara glavama igrača Švicarske i Gruzije.

Igrač Švicarske Fabian Schar je ostao bez svijesti nakon sudara sa Gruzijcem Jemalom Tabidzeom u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

27-godišnji Švicarac je odmah nakon sudara ostao nepomično ležati na leđima i raširenih ruku što je dovelo do brze reakcije njegovih saigrača koji su strahovali da je progutao jezik i da bi mogao ostati bez zraka.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon ukazane pomoći medicinskog tima Schar je nastavio igrati, kao i Tabidze koji je zaradio posjekotinu zbog koje je morao igrati sa zavojima na glavi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.