Plan Barce je bio da se igra u narednim godinama u velikoj mjeri gradi oko Coutinha, koji je stigao i kao svojevrsna zamjena za Andresa Iniestu, ali se plan očigledno izjalovio (Foto: EPA)

Napušta Barcelonu

Kojem timu je ponuđen Philippe Coutinho?

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Philippe Coutinho definitivno će napustiti Barcelonu u ljetnom prelaznom roku.

Iako je Liverpoolu plaćen 140 miliona eura, sjajni ofanzivac se nije snašao na Nou Campu i već je svima jasno da će od naredne sezone igrati negdje drugo.

Barcelona je otvorena za opciju prodaje Philippea Coutinha ovog ljeta, ukoliko na adresu katalonskog kluba stigne adekvatna ponuda, a agenti ga već nude drugim ekipama.

Španski AS tvrdi da je Coutinho ponuđen Manchester Unitedu. Barcelona im je postavila cijenu od 100 miliona eura i to je cifra za koju su ga spremni prodati.

Međutim, tim sa Old Trafforda se nije oglasio. Očigledno da Crveni đavoli u ovom slučaju ne žele žuriti, a i više su orijentisani na dovođenje pojačanja u odbrani.

Coutinho se i prethodnih mjeseci najčešće povezivao sa Manchester Unitedom, a navodno je i francuski PSG spreman da ga dovede u svoje redove.

Interesantno je svakako da je Barcelona u januaru prošle godine pokvarila posao PSG-u. Tada su im doslovno ukrali Coutinha, no sada ga Parižani mogu dobiti za znatno manje novca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho se nije prilagodio na Valverdeov sistem i jednostavno mu ne odgovara pozicija koja mu je namijenjena na Nou Campu i više vremena je proveo na klupi za rezerve.

Ove sezone je Coutinho nastupio u 41 utakmicu za Barcu i ima učinak od devet golova i pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.