Furija dosta teže od očekivanog stigla do pobjede

Sergio Ramos panenkom donio sva tri boda reprezentaciji Španije

S. Pašalić

Reprezentacija Španije je u okviru grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine na Mestalli savladala Norvešku sa 2:1.

Španija je praktično od prve minute krenula u napad na gol Norvežana i već u 16. minuti je na asistenciju Albe, Rodrigo postigao gol za 1:0.

Furija je i nakon postignutog gola nastavila dominirati i pokušavala stići do drugog gola, ali je Norveška u 31. minuti propustila stopostotnu priliku za izjednačenje kada je Elyounoussi sa dva metra promašio prazan gol Španaca.

U nastavku su Norvežani stigli do izjednačenja nakon što je King u 65. minuti sa bijele tačke postigao gol za 1:1.

Ipak, samo šest minuta kasnije dosuđen je i penal za Španiju, a siguran egzekutor je bio Sergio Ramos koji je popularnom panenkom postigao gol za vodstvo od 2:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Španci su nakon toga uspjeli sačuvati taj rezultat i stići do sva tri boda u prvoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.