Olimpik i Velež igraju važnu utakmicu

Svi putevi vode na Otoku

Edmir Škorić

U nedjelju će biti odigrani mečevi 19. kola Prve lige Federacije BiH, ali sve je usmjereno prema Otoci gdje će Olimpik ugostiti Velež.

Sarajevsko naselje bit će poprište derbija sezona u Prvoj ligi FBiH, a duel Olimpika i Veleža mogao bi uveliko da odredi tok prvenstva.

Stvari su uoči ovog kola jasne - Velež ima četiri boda prednosti i ukoliko eventualno ostvari pobjedu, može polako da otvara šampanjac i da slavi povratak u Premijer ligu. Remi će zadržati razliku između dva prvoplasirana tima, a vjerovatno i neizvjesnost šampionatu, dok bi Olimpikom pobjedom vratio sve na početak.

Ukoliko bi se Olimpik primakao na bod Rođenima, gledali bismo žestoku i otvorenu borbu za prvo mjesto do kraja sezone. Upravo zbog svih tih navedenih stvari stvorile su se velike tenzije na reliciji Mostar - Sarajevo.

Načitali smo se raznih saopštenja, klubovi optužuju jedni druge, prave se pritisci, pa se pred duel na Otoci stvorila klima kao da će River i Boca odigrati finale prvenstva Južne Amerike.

I zato smo danima, umjesto izjava igrača i nekih stručnih analiza i pretpostavki, čitali o suđenju, terenima, tribinama... Ali danas od 15 sati bismo trebali da gledamo kvalitetan fudbal, dosta borbe na terenu i spartansku bitku za pobjedu, koja i za jedne i za druge "život znači".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U sjeni ove utakmice igra se još sedam mečeva u Prvoj ligi. U Tešnju TOŠK je favorit protiv Jedinstva, u Živinice Slavenu stiže Čapljina, u Vitez dolazi Novi Travnik, dok će derbi u Kaknju odigrati Rudar i Bosna Visoko. Igman i Metalleghe će odmjeriti snage u Konjicu, Orašje na stadionu Gol dočekuje Bratstvo, Goražde Zvijezdu...

Sve to donijet će dosta uzbuđenja, ali svi putevi ovaj put ne vode u Rim, već na Otoku. Lopta je okrugla, 90 minuta je vremenski rok i prilika za obje ekipe da pokažu koliko mogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.