Zasad samo špekulacije

Ima li šta od transfera Sancha u United? Oglasili se iz Borussije

Edmir Škorić

Talentovani engleski reprezentativac Jadon Sancho očekivano se našao na radaru velikana.

Sancho ima sjajnu sezonu u Borussiji i sada ga u svojim redovima želi Manchester United. Radi se o igraču koji ima najveći broj asistencija u najjačim ligama Evrope, a svoju reputaciju je povećao asistencijom za Sterlinga u meču Engleske i Češke.

Nedavni medijski izveštaji sugerišu da je mladić, koji je u ponedjeljak napunio 19 godina, ljetnja želja Uniteda koji bi ga navodno platio 100 miliona funti, a također ga želi i francuski prvak PSG.

Upitan o potencijalnom interesu Uniteda, Borussijin direktor Michael Zorc je za njemački BILD rekao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemam saznanja o tome, ali to je potpuno nebitno".

Sancho se pridružio Dortmundu iz Man. Cityja u ljeto 2017. godine. Mladić rođen u Londonu potpisao je produžetak ugovora do 2022. godine sa njemačkim klubom prošlog oktobra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.