Tuzla spremna za okršaj gradskih rivala

Sloboda ili Tuzla City i kakav doček zaslužuje Azmir Husić?

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

Na Tušnju se sutra igra tuzlanski derbi u kojem će snage odmjeriti "domaćin" FK Tuzla City i FK Sloboda.

Ulaskom Tuzla Cityja u Premijer ligu, Tuzla je dobila tu čast da ima gradski derbi u Premijer ligi, a dueli ovih timova itekako su zanimljivi navijačima u ovom gradu, posebno zbog činjenice da se dosta igrača međusobno poznaje, a na vrhu tima iz Simin Hana je nekadašnji predsjednik Slobode Azmir Husić.

Naravno, većina ljudi u Tuzli sutra će navijati za Slobodu, pa je nekoliko građana u razgovoru za SportSport.ba istaklo da očekuje pobjedu crveno-crnih.

Zanimljivo da su općenito očekivanja da će biti tvrda i neizvjesna utakmica s malo pogodaka, dok neki priželjkuju pobjedu Slobode i gol Saida Husejinovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, ima i onih koje Azmir Husić uopće ne zanima, dok drugi smatraju da je zaslužio puno poštovanje i da se dočeka kao domaćin, a ne kao gost na Tušnju.

Sve u svemu, očekuje nas veoma interesantan duel i Tušanj će sutra na dva sata biti u centru pažnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.