Mirza Varešanović: Respekt Slobodi, ali želimo bodove
Utakmica između Tuzla Cityja i Slobode igra se sutra sa početkom od 16 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

Trener Tuzla Cityja jasan

Mirza Varešanović: Respekt Slobodi, ali želimo bodove

E. Oštraković

Tuzla City će sutra u okviru 24. kola Premijer lige BiH odigrati gradski derbi protiv Slobode.

Ekipa koju sa klupe predvodi Mirza Varešanović, odigrala je dobru utakmicu u prošlom kolu na gostovanju kod Širokog Brijega, ali bolje od minimalnog poraza nisu mogli.

Uoči ove utakmice održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili Mirza Varešanović i Ivan Sesar.

Trener Tuzla Cityja očekuje dobru utakmicu, a itekako shvata važnost gradskog derbija.

"Ovo je specifična utakmica, gradski derbi i to je nešto više od utakmice. Očekujem poseban naboj od strane obje ekipe. Radili smo dobro u reprezentativnoj pauzi, tako da je ekipa 100% spremna za sutrašnju utakmicu. Od ranije su povrijeđeni Kostić i Nukić, a nemamo problema sa kartonima. U svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i na sutrašnjoj utakmici, imamo respekt prema Slobodi, ali želimo bodove", rekao je Varešanović.

Ivan Sesar, nogometaš ove ekipe, zadovoljan je kako ekipa napreduje, te se nada pobjedi u subotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Rastemo i dobro radimo iz dana u dan. Šef pred nas stavlja zadatke koje maksimalno želimo ispoštovati. Ne treba nam dodatni motiv, jer je ovo velika utakmica i donosi poseban naboj, ali vjerujem u svoju ekipu. Sloboda je veliki klub, ali mislim da ako sve ispoštujemo i odigramo kako treba da ćemo osvojiti tri boda", izjavio je Ivan Sesar.

Utakmica između Tuzla Cityja i Slobode igra se sutra sa početkom od 16 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti