Široki Brijeg gostuje u Semberiji

Kvesić: Bolji smo i kvalitetniji, idemo na pobjedu

Nakon reprezentativne pauze ovoga vikenda se nastavlja takmičenje u BHT Premijer ligi BiH.

Pred nogometašima Širokog Brijega je gostovanje kod Zvijezde 09 koja već neko vrijeme ne zna za pobjedu, a plavo-bijeli će tu krizu nastojati iskoristiti i vratiti se iz Ugljevika s nova tri boda.

Optimista je i defanzivac Josip Kvesić.

"Očekuje nas nezgodna utakmica. Nedavno smo se mogli uvjeriti u kvalitetu Zvijezde 09. Tada smo se praktički spasili i stigli do boda pogotkom Dražena Bagarića u sudijskoj nadoknadi. Iako ni ovaj put neće biti lako, znamo koliko vrijedimo. Imamo kvalitetniju momčad i idemo na tri boda", kazao je Josip Kvesić nakon današnjeg treninga.

Dodao je kako je ova utakmica prva od tri u sljedećih sedmicu dana u kojima Široki Brijeg želi ostvariti maksimalan učinak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Domaćini se bore za ostanak i sigurno će biti posebno motivirani i agresivniji u sutrašnjoj utakmici. Dodatni poticaj bit će im i dolazak novog trenera (Milenko Bošnjaković, nap. a.). No, mi na to moramo odgovoriti stopostotnim zalaganjem. Ako bude tako, pobjeda neće izostati", poručio je Kvesić.

Utakmica se igra sutra s početkom u 16:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.