Bh. fudbaler igra odlično

Servette juriša ka višem rangu, Stevanović ponovo strijelac

Servette našeg Miroslava Stevanovića slavio je uvjerljivu pobjedu u švicarskoj Challenge ligi.

Tim iz Ženeve vodeći je u prvenstvu i sve je izgledniji povratak u elitni rang tamošnjeg fudbala, a novu sjajnu partiju Stevanović i društvo pružili su večeras savladavši Winterthur sa 5:2.

Utakmica nije dobro krenula po Servette. Već u šestoj minuti Winterthur je došao do vodstva, ali nije to pokolebalo domaće, koji su već u 13. minuti izjednačili golom Schalka, što je ujedno bio i posljednji gol u prvom dijelu.

U nastavku je uslijedila prava golijada, koju je započeo naš Stevanović u 49. minuti golom koji je Servetteu donio ujedno i preokret. Nisu na tome domaći stali, nastavili su prijetiti, što se na kraju rezulziralo s još tri pogotka u mreži Winterthura.

I kada se činilo da će susret biti završen rezultatom 5:1, prednost Servettea je u sudijskoj nadoknadi smanjio Isik i postavio konačan rezultat.

Stevanović je nastavio kontinuitet dobrih igara u Švicarskoj, ovo mu je ujedno bio sedmi gol, a na kontu ima i deset asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.