Igraču Barcelone je ovo deseta sezona u nizu u kojoj je postigao 40 ili više golova

Argentinac ruši sve rekorde

Brutalna statistika Lionela Messija o kojoj drugi igrači mogu samo sanjati

S. Pašalić, foto: EPA

Lionel Messi je danas postigao dva gola u pobjedi Barcelone protiv Espanyola 2:0.

Iako bi se za svakog napadača smatralo da je odigrao odličnu sezonu uz postignutih 20-30 golova, Argentinac je sa svojim igrama u posljednjih deset godina to digao na još jedan viši nivo.

Messi je sa današnja dva gola protiv Espanyola došao do 31. gola u LaLigi u ovoj sezoni te ukupno 41. u svim takmičenjima, a tome svemu je dodao i 21 asistenciju.

Tako je Messi došao do svoje desete sezone u nizu u kojoj je postizao 40 ili više golova u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najbolji rezultat igrač Barcelone je imao u sezoni 2011/2012 kada je postigao nestvarnih 73 gola, a također je imao sjajan rezultat u narednoj sezoni kada ih je sakupio 60, te u sezoni 2014/2015 kada je postigao 58 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.