Messi junak katalonskog derbija

Argentinac opet blistao

Messi junak katalonskog derbija

Edmir Škorić

Barcelona je večeras s 2:0 bila bolja od Espanyola u derbiju Katalonije.

Barcelona je kao veliki favorit ušla u današnji meč, ali to nije bilo dovoljno da se upiše lagana pobjeda u katalonskom derbiju. Teškom mukom su na kraju domaći stigli do pobjede. Doduše, barem sudeći po pogledu na konačan rezultat.

Kako se moglo i pretpostaviti, domaćin je od početka do kraja dominirao, držao loptu u nogama, napadao, prijetio, ali Espanyolova odbrana nije popuštala.

Lionel Messi je bio najopasniji po gol gradskog rivala, imali su šanse i Suarez i Rakitić u prvom dijelu, bila je i jedna diskutabilna situacija u završnici prvog dijela, kada su domaći tražili penal, ali VAR je otklonio sve sumnje i penala nije bilo.

U nastavku još veća ofanziva na gol Espanyola, da bi tek u 72. minuti Victor Sanchez skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon što je Messi sjajno gađao iz slobodnjaka i autogolom osigurao tri boda Barceloni, a La Liga je na kraju Messiju pripisala taj pogodak.

Kasnije je Argentinac nakon fantastične kontre Barce postigao novi gol i ovjerio pobjedu svom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ostaje uvjerljivo prva sa 67 bodova, dok 11 bodova manje ima Atletico koji večeras gostuje Alavesu, a čak 15 Real Madrid koji također ima utakmicu manje.

La Liga, 29. kolo:
Barcelona - Espanyol 2:0 (Messi 71, 89)

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi