GOŠK se spasio poraza

FK Željezničar osvojio samo bod u Gabeli!

Midhat Šljivak

GOŠK i Željezničar remizirali su (1:1) u susretu 24. kola Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme meča u Gabeli svojim većim dijelom je bilo skromno. Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su imali veći posjed lopte, a ozbiljnije šanse je imao gostujući tim.

Ermin Zec je prvi prijetio golu iz slobodnog udarca sa vrha kaznenog prostora, ali njegov lukavi pokušaj odlazi pored gola.

U 28. minuti još jedan slobodnjak za goste. Ovog puta je šutirao Bogičević, a Kozić je fantastično odbranio.

Tri minute kasnije Željezničar je poveo. Mujezinović je sjajno proigrao Ermina Zeca, a ovaj pogađa za prednost tima sa Grbavice od 0:1.

GOŠK je nakon primljenog gola preuzeo loptu. Bili su konkretniji, ali nisu uspjeli da stvore pravu šansu. Zato je Ermin Zec u 38. minuti umalo i drugi put pogodio, no ovaj put je bio neprecizan.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao i ostalo je 0:1 nakon prvog poluvremena.

U nastavak je GOŠK ušao agresivnije i ofanzivnije, a napadi su im se isplatili već u 56. minuti. Kjosevski ruši Ereiza u kaznenom prostoru, sudija Bilbija pokazuje na bijelu tačku, a Mirsad Ramić pogađa za 1:1.

Nakon ovog gola uslijedio je period nešto mirnije igre. Željo je preuzeo loptu na svoju stranu, a GOŠK je šanse čekao iz kontri. Malo je međutim pravih šansi bilo, iako su oba tima imala opasnih situacija pred protivničkim golom.

Ostalo je do kraja 1:1. Rezultat je to koji ne odgovara nijednom timu, posebno ne GOŠK-u koji je četiri boda od zone za opstanak. Željo sa druge strane nastavlja borbu za plasman u Evropu.

Premijer liga, 24. kolo:

GOŠK - Željezničar 1:1 (Ramić 56'p/ Zec 31')

NK GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Ereiz, Gržan, Đajić, Raguž, Vukoja, Ramić, Hasanović, Kovačić.

FK Željezničar: Kjosevski, Pavić, Šabanadžović, A. Zec, Krpić, Mujezinović, E.Zec, Stanić, Bogičević, Hajdarević, Sipović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.