Plavi protiv "čuda", lokalni derbi na Bilinom polju

Posljednji mečevi 24. kola

Plavi protiv "čuda", lokalni derbi na Bilinom polju

Admin Čaušević

Utakmicama u Gabeli i Zenici bit će kompletirano 24. kolo Premijer lige. 

Od 16:30 na stadionu Perica Pero Pavlović snage će odmjeriti GOŠK i Željezničar. Bit će to veoma važan duel za oba tima. Domaći hvataju posljednji voz u borbi za opstanak, dok su gostima bodovi neophodni u borbi za Evropu.

U najavi utakmice trener Plavih, Amar Osim je današnje svoje protivnike opisao kao "čudo" s obzirom na rezultate koje postižu.

"GOŠK je čudo, kako takav klub s takvim sredstvima opstaje, a ako vidite koliko su od ukupnog broja bodova osvojili protiv Sarajeva i Željezničara sve će vam biti jasno... Zaslužuju respekt i ostali ih poštuju, što zbog uslova za igru, što zbog njihove nezgodnosti".

Željezničar je u seriji od tri meča bez poraza i sigurno imaju blagu prednost pred ovaj meč. Međutim, rijetke ekipe su se nadigrale u Gabeli i gostima iz Sarajeva siguno neće biti lahko bez obzira što popularni Lavovi za trijumf ne znaju od 11. novembra.

U dosadašnja dva međusobna duela ove sezone oba tima imaju po jednu pobjedu i to na gostovanjima. U Gabeli je bilo 0:1, a na Grbavici 1:2.

Ovu rundu će lokalnim derbijem između Čelika i Mladosti DK. Taj susret počinje u 19 sati.

Crveno-crni ove sezone odlično igraju na Bilinom polju, dok i gostima iz Doboja kod Kaknja nije strano pobijeđivati na tom stadionu.

Čelik je gostujućom pobjedom nad Slobodom poslao lijepu pozivinicu svojim navijačima da večeras ispune tribine, dok Mladost već tri meča ne zna za osvajanje punog plijena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mladost je jedna veoma složna ekipa, igra dosta bolje u gostima, gledao sam nekoliko njihovih utakmica i moram kazati da su kvalitetna ekipa. Oni su veoma organizovani kao klub, ali i kao ekipa, koliko sam mogao primijetiti kako sam došao ovdje u BiH. Protivnika svakako poštujemo, moramo biti oprezni, ali i mi igramo kući pred svojim navijačima i nadamo se pobjedi. Znamo da im neće igrati Nikolić i Horić, ali vjerujem da imaju dostojne zamjene, te da igrači koji ih zamjene da će dati sve od sebe, kako bi možda i zadržali mjesto u ekipi, što je svakako možda i veća opasnost za nas", u najavi utakmice je kazao trener Čelika Cihar Arslan.

Zenički tim će se svakako nastojati osvetiti Mladosti za težak poraz iz novembra kada su gosti u Zenici pobijedili sa 0:3. U prvom ovosezonskom duelu igramnom u Doboju kod Kaknja bilo je 1:1.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Nije crveno-crni, vec crno-crveni!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi