Redsi dobili Tottenham

Luda završnica na Anfieldu: Ovakvu sreću Liverpool mora da naplati!

Midhat Šljivak

Liverpool je u 32. kolu Premiershipa ugostio Tottenham na Anfieldu i na kraju je uz dosta sreće slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Dobro je domaći tim ušao u utakmicu. U 16. minuti su došli do vodstva, a pogodio je Roberto Firmino za 1:0 nakon sjajnog ubačaja Robertsona.

Iako je šansi bilo još u prvom poluvremenu golova više nije bilo, da bi u nastavku utakmica donijela dosta uzbuđenja.

Posebno se to odnosi na posljednjih 20 minuta u kojima je bio veliki broj šansi da se odredi pobjednik meča.

Lucas Moura je u 70. minuti pogodio za 1:1, a nakon toga je nastala prava ofanziva Redsa prema golu Huga Llorisa.

To su Spursi umalo iskoristili. Imali su nekoliko zicera, ali su ih uspjeli promašiti i omogućili su Liverpoolu da dođe do pobjede.

U 90. minuti Redsi su došli do pobjede. Nakon dobre akcije Toby Alderweireld pogađa vlastitu mrežu i Liverpoolu donosi velika tri boda u borbi za titulu prvaka.

Premiership, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool - Tottenham 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.