Hakimi je stigao na posudbu iz Real Madrida i postao jedan od standardnih igrača Borussije Dortmund

Slomio metatarzalnu kost

Loše vijesti za Borussiju: Bez jednog od standardnih igrača do kraja sezone

S. Pašalić

Borussia Dortmund je u subotu u završnici utakmice stigla do pobjede protiv Wolfsburga 2:0.

Alcacer je golovima u 90. i 94. minuti donio pobjedu Milionerima koji su ponovo zasjeli na vrh tabele Bundeslige.

Ipak, Borussia je nakon ove utakmice saznala i jednu jako lošu vijest, a to je da će Achraf Hakimi propustiti ostatak sezone zbog povrede.

Hakimi je izašao iz igre u 74. minuti, a dodatnim pregledima je utvrđeno da je slomio metatarzalnu kost i da je sezona za njega završena.

Ovaj igrač je u Borussiju stigao prošlog ljeta i to na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida, a napuštanje Santiago Brenabeua se ispostavilo pravim potezom za ovog talantovanog defanzivca.

U Realu se nije mogao izboriti za mjesto u ekipi, ali je dolaskom u Dortmund postao jedan od standardnih igrača ekipe Luciena Favrea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sjajna forma se odrazila i na Hakimijevu vrijednost. Prema Transfermarktu, njegova vrijednost je iznosila 7.5 miliona eura u trenutku napuštanja Bernabeua, dok je sada čitavih 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.