Borussia u sudijskoj nadoknadi stigla do sva tri boda, Bayern kiksao protiv Freiburga

Milioneri uz dosta sreće stigli do pobjede

Borussia u sudijskoj nadoknadi stigla do sva tri boda, Bayern kiksao protiv Freiburga

S. Pašalić

Bayern ne u 27. kolu njemačke Bundeslige stigao na gostovanje kod Freiburga i odigrao 1:1.

Domaći su iznenadili Bavarce već u 3. minuti kada je Holer pogodio za 1:0. Bayern je već u 22. minuti izjednačio na 1:1, a strijelac je bio Robert Lewandowski, a bio je ovo i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Bayern napadao, ali nije stigao do drugog gola pa je na kraju ostalo 1:1.

Borussia Dortmund je na svom terenu dočekala ekipu Wolfsburga i upisala pobjedu rezultatom 2:0.

Iako se očekivalo da će Milioneri od prve minute krenuti na gol Wolfsburga, u prvom poluvremenu Borussia nije uputila niti jedan šut u okvir gostiju, a na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Borussia se dosta mučila tokom cijele utakmice, a onda je u 91. minuti dosuđen slobodan udarac na rubu šesnaesterca, a Paco Alcacer je pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača. U 94. minuti Alcacer stiže do svog drugog gola i ovjerava pobjedu Borussije.

Fortuna Dusseldorf je ugostila ekipu Borussije Monchengladbach i upisala pobjedu rezultatom 3:1.

Domaći su već u 16. minuti vodili sa 3:0. Već u 6. minuti Hennings je pogodio za 1:0, da bi u 12. minuti Stoger povećao vodstvo Fortune na 2:0.

U 16. minuti je ponovo Hennings bio strijelac, ovaj put za 3:0, a bio je to i rezultat prvog poluvremena. Zakaria je golom u 83. minuti smanjio na 3:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Augsburg je na svom terenu upisao pobjedu protiv Augsburga 3:0.

Ishak je doveo domaće u vodstvo od 1:0 u 52. minuti, a Pereira je u 88. minuti povećao na 2:0. U 91. minuti Lowen je postigao gol za konačnih 3:0.

Werder Bremen je stigao do pobjede od 3:1 protiv Mainza na svom terenu.

Poveli su domaći golom Rashica već u 3. minuti, a Kruse je u 36. minuti povećao na 2:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 52. minuti gosti su smanjili na 2:1 golom Quaisona. Kruse je svojim drugim golom u ovoj utakmici u 63. minuti postavio konačan rezultat 3:1

Na tabeli je sada Borussia vodeća sa 63 boda, dok je Bayern drugi sa 61 bodom.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije