Za navijače ovog kluba je to velika izdaja

Igrač Espanyola se obratio policiji nakon što je mijenjao dres s Messijem

Endin Čaušević

Fudbaleri Espanyola poraženi su proteklog vikenda od gradskog rivala Barcelone na Camp Nou sa 2:0.

Barcelona je do nova tri boda došla na krilima još jedne odlične partije Lionela Messija koji je postigao oba gola na utakmici. Ipak, u centru pažnje nakon meča našao se igrač Espanyola, Adrian Pedrosa.

Već smo pisali da je Pedrosa dobio strašne uvrede navijača Espanyola jer je mijenjao dres s Messijem što je za njih očito izdaja prema klubu. No, huligani su otišli korak dalje i počeli su slati prijeteće poruke ovog fudbaleru.

Španski mediji objavili su danas da je Pedrosa jučer čak završio u policiji kako bi prijavio prijetnje koje su stigle na njegovu adresu i to samo jer je uzeo Messijev dres.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 20-godišnjak je u velikom šoku jer nije očekivao ovakvu reakciju navijača Espanyola. Ipak, ima i onih koji su stali u njegovu odbranu govoreći da je odlično čuvao Messija.

Čak pred sami kraj utakmice je udario argentinskog napadača koji je htio da mu uzvrati. No, na kraju su pružili ruku jedan drugom i potom mijenjali dresove što je očito obilježilo ovaj gradski derbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.