Messiju ipak poništavaju gol protiv Espanyola? Mbappe ostaje u igri za Zlatnu kopačku
Messi je prvi gol postigao iz slobodnog udarca

Utrka za Zlatnu kopačku bi mogla postati još zanimljivija

Messiju ipak poništavaju gol protiv Espanyola? Mbappe ostaje u igri za Zlatnu kopačku

S. Pašalić

Barcelona je na krilima Lionela Messija u derbiju savladala Espanyol sa 2:0.

Messi je postigao dva gola na toj utakmici, ali je prvi gol donio dosta kontroverzi. Prvobitna odluka je bila da je gol pripisan Argentincu, ali bi se to sada moglo promijeniti.

Odluka o tome da li će gol na kraju biti pripisan Messiju ili Victoru Sanchezu bi mogla imati presudan značaj u borbi za Zlatnu kopačku, a u ovoj odluci će biti presudno i mišljenje španske Marce.

Evropski sportski mediji (ESM), kompanija koja dodjeljuje ovu nagradu, nazvat će novine i još jednom će se pogledati detalj oko gola Messija, rekao je direktor ove novine.

Ukoliko Argentincu ponište gol on bi onda bio na broju od 30 postignutih golova ove sezone, dok njegov najbliži pratitelj u borbi za Zlatnu kopačku Kylian Mbappe ima 27 golova.

S obzirom da je Barcelona praktično sve riješila u ligi i da mora igrati i utakmice Lige prvaka, Messi bi mogao biti pošteđen u nekim utakmicama, dok je s druge strane PSG ispao iz Lige prvaka i Mbappe bi se mogao fokusirati na postizanje golova u prvenstvu u nadi da stigne do ove prestižne nagrade.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

LOLLOL
Ne mogu poništiti ako neće kršiti pravila. Lopta je išla u okvir gola. Gotova priča.
1 0
e_jbga
Pašaliću Pašaliću opasna si konkurencija Škoriću i Ćauševiću
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije