Godine mu ne mogu ništa

Buffon iznenađuje samog sebe: Na terenu ga gledamo još dvije godine?

Čini se da je italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon zaista neuništiv.

Iako ima 41 godinu, Buffon brani vrlo dobro u debitantskoj sezoni u novom klubu što mu je, kako javlja ESPN, omogućilo novi ugovor.

Podsjetimo, on je prošlog ljeta stigao kao slobodan igrač u redove francuskog prvaka PSG-a te je potpisao ugovor na jednu sezonu s mogućnošću produžetka.

Iako se mnogo govorilo o njegovoj sudbini u posljednje vrijeme, čini se kako će ostati na Parku prinčeva najmanje do ljeta naredne godine, a PSG navodno ima namjeru da u novom ugovoru također ostavi opciju produžetka na još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To znači da bi Buffona vrlo lako mogli gledati na fudbalskim terenima još barem dvije godine.

Inače, on je ove sezone upisao 20 utakmica u svim takmičenjima te je primio 13 golova. Ako bi se odlučio na potpisivanje novog ugovora, Buffon bi navodno zarađivao više novca, a imao bi i neke bolje bonuse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.