Premier liga

United poveo, pa izgubio na Molineuxu, Fulham ispao iz lige

Edmir Škorić

U utorak navečer odigrana su dva meča 33. kola engleske Premier lige.

Manchester United je gostovao kod Wolverhamptona i ponovo je poražen od ove ekipe na Molineuxu. Prošlog mjeseca u FA kupu, sada u prvenstvu i ponovo je bilo 2:1 za domaće.

United se bori za plasman u Ligu prvaka i zato je ovo bila važna utakmica za Crvene vragove, no Solskjaer je odlučio da malo zarotira ekipu, pošto mu uskoro slijedi duel u Ligi prvaka protiv Barcelone.

Uspjeli su gosti prvi da povedu u 13. minuti, kada je McTominay ispratio ubačaj Freda, ali je već u 25. minuti Jota postigao gol za 1:1.

Ostao je taj rezultat aktivan do poluvremena, a jedan od bitniji momenata dogodio se u 57. minuti, kada je Ashey Young zbog oštrog starta nad Jotom dobio drugi žuti karton. Njegov crveni bio je ujedno jubilarni 100. za Mikea Deana, koji je tako ušao u historiju kao prvi sudija sa 100 crvenih kartona u Engleskoj.

S igračem manje United nije izdržao. U 77. minuti Chris Smalling postiže autogol i Wolvesi dolaze do pobjede, United ostaje izvan Top 4.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa Fulham je s 4:1 poražen u gostima kod Watforda, pa je i teoretski ispao iz lige.

Dourocure, Hughes, Deeney i Kiko su pogađali za Watford, dok je Ryan Babel dao jedini gol za goste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.