Zaista je napravio veliku grešku

Sve zbog Moisea Keana: Niko nije obrukao Bonuccija kao Dortmund objavom na Twitteru

Endin Čaušević

Leonardo Bonucci nalazi se u centru fudbalske javnosti zbog izjave nakon sinoćnje utakmice Cagliarija i Juventusa.

Juventus je pobijedio sa 2:0 u ovoj utakmici koja je na kraju bila u sjeni dešavanja oko mladog napadača gostujuće ekipe Moisea Keana. Kean i Blaise Matuidi su trpili rasističke uvrede s tribina, a onda im je mladi napadač briljantno odgovorio.

Kean je postigao drugi gol za Staru damu, te je samo stao ispred navijača Cagliarija i utišao ih. Međutim, veliki skandal desio se tek nakon meča nakon što je izjavu dao Leonardo Bonucci koji je poručio da nisu samo navijači krivi već i Kean.

Navijači Juventusa su žestoko osudili izjavu svog defanzivca koji je branio rasističke povike s tribina. Bonucci se našao na udaru mnogih fudbalera, ali i klubova.

Zbog ovoga se oglasila i Borussia Dortmund koja je itekako "spustila" Bonucciju. Njemački klub je objavio fotografiju kada je Marco Reus osramotio Bonuccija i provukao mu loptu kroz noge i jasno su na taj način osudili izjavu defanzivca Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.