"Bonucci je sramota za Juventus i trebaju ga prodati što prije"

Na velikom udaru javnosti

"Bonucci je sramota za Juventus i trebaju ga prodati što prije"

Endin Čaušević

Mladi napadač Juventusa, Moise Kean, našao se u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice protiv Cagliarija.

Stara dama je kao gost pobijedila sa 2:0, a jedan od golova postigao je i Kean. No, prije toga on se našao na rasističkom udaru domaćih navijača koji su ga vrijeđali tokom cijelog meča.

Nakon što je postigao gol Kean je samo stao ispred navijača Cagliarija i na fantastičan način im je odgovorio. Ipak, prašina se digla tek nakon što se oglasio Leonardo Bonucci koji je izjavom itekako naljutio javnost, a posebno navijače Juventusa.

"Bilo je rasističkih uvreda prema Keanu nakon njegovog gola, Matuidi se naljutio zbog toga. Krivica je 50:50. Pogriješio je Moise, pogriješili su i navijači. Trebamo biti primjer, trebamo napredovati zajedno kako bi fudbal funkcionisao i u ovim situacijama", poslije utakmice je rekao Bonucci.

Mnogi su odmah osudili Bonuccija jer je branio navijače domaćeg tima i na neki način odobrio rasističke povike upućene Keanu, ali i Blaiseu Matuidiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Drama se još uvijek ne smiruje jer se sada oglasio i Keanov menadžer Mino Raiola koji nije imao milosti prema Bonucciju.

"Ako u klubu postoje osobe koje se ne žele boriti protiv rasizma onda one trebaju otići. Sport ima važnu ulogu u italijanskom društvu. Među samim Italijanima postoji rasizam, ali svi šute o tome. Juventus treba prodati Bonuccija jer je sramotno to što je uradio", rekao je Raiola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Armin Armic
Nevezano za ovu temu,ali ovaj menadzer se previse umislio,poceo da vodi i politiku kluba i odredjuje ko ce koga prodat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi