"Moj sin nije isprovocirao rasističke uvrede navijača Cagliarija"

Oglasio se otac Moisea Keana

"Moj sin nije isprovocirao rasističke uvrede navijača Cagliarija"

Juventus je sinoć sa 0:2 slavio na gostovanju kod Cagliarija zahvaljujući golovima Leonarda Bonuccija i mladog Moisea Keana.

Prije svega zbog velikog broja izostanaka u redovima Stare dame, talentovani Kean se našao u starnoj postavi, a svoju priliku je iskoristio na pravi način s obzirom da je u 85. minuti pogodio za konačnih 0:2.

Kean se nakon postizanja gola i proslave istog našao na meti rasističkih uvreda koje su mu uputili domaći navijači, a još više prašine je podigao komentar Leonarda Bonuccija na ovu situaciju.

Bonucci je nakon utakmice poručio da i Kean snosi odgovornost za rasističke uvrede koje su mu upućene, te da svoje golove treba proslavljati sa saigračima, a ne pred protivničkim navijačima.

Mnogi su imali šta reći o Bonuccijevoj izjavu, a oglasio se i otac mladog Keana, Biorou Jean.

"Sinoćnji gest prema mom sinu je bio jako ružan. Svi mladi momci su takvi, svako ima svoj način proslave nakon postizanja gola", izjavio je otac Moisea Keana, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam vidio nikakvu provokaciju od strane mog sina na terenu. Uvijek pleše ispred navijača kada postigne gol. Ti ljudi su zatucani... Fudbal je zabavan. Moj sin je jako miran i savjetujem ga da ne obraća pažnju na stvari koje su mu se sinoć desile".

"Kada sam stigao u Italiju naučio sam sve o riži i kukuruzu, o njihovom uzgoju i obradi, naravno da bih to radije radio u svojoj državi... Kada sam rekao da sam na površini crn, a da mi je krv bijela to je bila šala kako bih pokazao svoju odanost Juventusu", dodao je ostac mladog superstara Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi