(Foto: EPA) Bezidejni Real je uspio stići samo do počasnog gola u samom finišu susreta

LaLiga, 30. kolo

Ne pomaže ni Zidane: Kraljevi pognutih glava napuštaju Mestallu

Večeras je na Mestalli odigran derbi 30. kola španske LaLige. Valencia je ugostila Real Madrid i slavila pobjedu rezultatom 2:1.

Otvaranje susreta nije donijelo previše uzbuđenja, da bi Valencia u 35. minuti stigla do vodstva. Soler je bio asistent, a Goncalo Guedes je lijepim udarcem savladao Navasa za 1:0.

Prijetili su domaći i preko Kondogbije do kraja prvog dijela, ali se na odmor ipak otišlo minimalnom prednošću Šišmiša.

Real Madrid je i u nastavku djelovao bezidejno, dok je Valencia vrebala prilike za uvećanje vodstva iz kontri.

Od boljih šansi se mogu izdvojiti one Solera i Rodriga, dok je sudbinu Kraljeva zapečatio njihov bivši igrač Ezequiel Garay.

Igrala se 83. minuta kada je Parejo ubacio iz kornera, a Garay sjajno skočio i matirao golmana Reala za 2:0.

Mariano Diaz je u sudijskoj nadoknadi imao priliku ublažiti poraz Reala, ali nije pogodio iz dobre situacije. Zbog prekršaja nad Ramosom u istom napadu je sudija pokazao na bijelu tačku, ali je na asitenciju VAR-a njegova odluka poništena jer se kapiten Reala nalazio u ofsajdu prije duela sa protivničkim igračem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Karim Benzema u trećoj minuti nadoknade postiže počasni gol za Real i postavlja konačnih 2:1.

Valencia je na ovaj način nastavila svoju seriju utakmica bez poraza u LaLigi, a sa nova tri boda je skočila na peto mjesto tabele. Sada ima ukupno 46. Real Madrid je ostao treći sa 57 bodova na svom kontu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.