Španski fudbaler će englesku Premier ligu zamijeniti francuskom Ligue 1. Uskoro se očekuje potvrda transfera (Foto: EPA)

Španac napušta Old Trafford

Sky Sports: Ander Herrera novi igrač PSG-a!

Midhat Šljivak

Španski veznjak Ander Herrera (29) napušta Manchester United nakon pet sezona.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je, prema tvrdnjama Sky Sportsa, dogovorio sve uslove oko ugovora sa francuskim PSG-om i od ljeta će obući dres Parižana.

Tako će Španac nakon pet godina napustiti ekipu sa Old Trafforda i postaće član aktuelnog prvaka Francuske sa kojim će potpisati višegodišnji ugovor.

Herrera je u United došao za 36 miliona eura iz Athletic Bilbaa 2014. godine i za Crvene đavole je odigrao ukupno 187 utakmica i postigao je 20 golova.

Međutim, njegovom boravku na Teatru snova je došao kraj. Iako mu je klub nudio novi ugovor, on je odlučio da je vrijeme za promjene i dogovorio se sa PSG-om.

Na Parku Prinčeva će prema određenim informacijama zarađivati 173.000 eura sedmično, a posao bi uskoro trebao biti završen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ove sezone je odigrao ukupno 26 utakmica za United, a upisao je tri gola i tri asistencije.

Za reprezentaciju Španije Herrera je nastupio samo dva puta i ni kod jednog selektora nije bio u prvom planu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.