Vahin Nantes se dobro držao, ali ipak na kraju upisao težak poraz u Parizu

PSG u finalu Kupa Francuske

Vahin Nantes se dobro držao, ali ipak na kraju upisao težak poraz u Parizu

Fudbaleri PSG-a večeras su se plasirali u finale Kupa Francuske nakon što su na domaćem terenu pobijedili Nantes sa 3:0. 

Treba reći da se ekipa koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić dobro držala na ovom meču, ali na kraju se ipak morala pomiri s porazom od daleko moćnijeg rivala.

Prvi gol PSG je postigao u 29. minuti kada je Mbappe bio asistent, a Verratti strijelac vrlo lijepog gola, da bi pobjedu pet minuta prije kraja potvrdio Kylian Mbappe golom sa bijele tačke. Konačan rezultat je postavio Dani Alves u sudijskoj nadoknadi.

Treba reći i to da je Mbappe promašio jedan penal i to u 66. minuti kada je prvo pogodio, ali nakon što je sudac tražio da se penal ponovi, promašio izvođenje najstrožije kazne. Na kraju je Nantes susret završio sa deset fudbalera jer je Coulibaly dobio crveni karton u 72. minuti.

PSG će u finalu igrati protiv Rennesa koji je sinoć porazio Lyon u gostima sa 3:2.

Polufinale Kupa Francuske:

PSG - Nantes 3:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi