Sutra se igra vječiti derbi

Šta kažu kvote? Sarajevo nije favorit na Grbavici...

Stadion Grbavica će sutra biti poprište novog sarajevskog vječitog derbija, trećeg u ovoj sezoni Premijer lige BiH.


Ni Željezničar ni Sarajevo se ne mogu pohvaliti sjajnom formom u posljednje vrijeme. Tako Željezničar derbi dočekuje nakon remija u Gabeli, dok lider bh. šampionata, Sarajevo, u posljednja dva kola nije uspio slaviti (remi sa Krupom, poraz od Zrinjskog).

Kada su ovosezonski dueli najvećih rivala bh. fudbala u pitanju, viđene su dvije dosta zanimljive predstave. Na Grbavici je polovinom augusta prošle godine odigran sjajan meč koji je na kraju završen rezultatom 2:2, dok je Sarajevo početkom novembra slavilo sa 2:1 na svom Koševu.

Derbi je derbi, pozicije na tabeli ne znače gotovo ništa jer će se sutra od 19:30 na Grbavici igrati i za prestiž. Ipak, riječ je o utakmici koja bi u slučaju negativnog rezultata sa Sarajevo mogla bordo timu u dobroj mjeri zakomplikovati put kad titulu, dok su Željezničaru bodovi prijeko potrebni za izlazak u Evropu.

Bez obzira što je ekipa Sarajeva lider na tabeli i trenutno ima 17 bodova više od Željezničara, prema kladionicama sutra nema favorita na Grbavici, barem ne onih izrazitih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kladionica MOZZART čak nešto više šansi daje Željezničaru, pa je i kvota na pobjedu Plavih manja od one na trijumf ekipe sa Koševa.

Ako je suditi po kvotama, kladionice ne očekuju pretjerano efiksan meč na Grbavici. Tako je u kladionici MOZZART kvota na 0-2 gola 1.53, dok je na 3+ golova 2.35.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.