Sarajlija na centru: Ko je uspješniji između Sarajeva i Željezničara kad sudi Irfan Peljto?

Sarajlija na centru: Ko je uspješniji između Sarajeva i Željezničara kad sudi Irfan Peljto?

A. Čaušević

Na stadionu Grbavica će u subotu od 19:30 biti odigran 118. ligaški susret između Željezničara i Sarajeva. Derbi između vječitih rivala će suditi sarajevski sudija, Irfan Peljto.

Peljto kotira kao najbolji sudija u Premijer ligi i kao logičan slijed događaja se nameče da ovaj 34-godišnjak dijeli pravdu na najvećem meču bh. fudbala. Bit će to peti put da arbitar sa FIFA značkom sudi duel Plavih i Bordo tima.

U dosadašnja četiri duela uspješnije je Sarajevo sa dvije pobjede, dok Željezničar ima trijumf. Jedini remi je viđen na Peljtinom "debiju" na derbijima. U oktobru 2016. godine je na stadionu Asim Ferhatović Hase bilo je 0:0.

Sarajevo je u maju 2017. godine slavilo sa 1:0 kada je iz penala pogodio Amer Bekić.

Peljti je sigurno bilo najteže bilo u novembru 2017. godine. Zbog obilnog snijega derbi na Grbavici morao je prolongirati za 24 sata, sutradan je Željezničar slavio sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj sudija je sudio i posljednji okršaj sarajevskih rivala. U novembru 2018. godine na našem najvećem stadionu Sarajevo je bilo bolje rezultatom 2:1. U tom meču je pokazao i prve crvene kartone kada su ranije pod tuš morali Miloš Bakrač i Halid Šabanović.

Inače, u prethodna četiri meča dosudio je dva penala, po jedan na obje strane.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TMC
Pa kad neko kaže nije protiv Želje... Dvije utakmice koje sarajevo dobilo na jednoj penal na drugoj crveni za Želju odmah na početku a šabanović dobio crveni u sudijskoj nadoknadi.
1 9
Rizzle84
Zato ste vi imali onog seljaka iz Bihaća sto nije svirao 5 crvenih Stevanovicu
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi