Glavni akteri današnjeg preokreta Juventusa

Miralem Pjanić o Keanu: Nije lako igrati u Seriji A, ali on pogodi u svakoj utakmici

Juventus je u derbiju 31. kola Serije A na svom terenu savladao Milan sa 2:1.

Poveli su Rossoneri preko Piateka u 39. minuti, ali je Juve u drugom poluvremenu stigao do preokreta.

Dybala je u 60. minuti sa penala poravnao na 1:1, da bi mladi talenat Juventusa Moisea Kean u 84. minuti na asistenciju Miralema Pjanića pogodio za konačnih 2:1.

Nakon utakmice, Pjanić je za Sky Sports govorio upravo o svom mladom saigraču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kean je dobar momak, jako skroman. Radi naporno i pravi ogromne korake naprijed ove sezone. Čak i prije nego što je počeo redovno igrati, vidjeli smo njegov napredak na treninzima. Ko god bi ga gledao bilo mu je jasno...", istakao je Pjanić, pa dodao:

"Jako je mlad, nije lako igrati u Seriji A, ali postiže golove u svakoj utakmici koji odigra. Trebao bi postaviti visoke ciljeve jer ako igrate za Juventus vi morate ciljati ka vrhu".Gla

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.