Bianconeri slavili

Pogledajte zbog čega je Juventusu protiv Milana poništen gol

Admin Čaušević

Sudar dva najtrofejnija italijanska kluba na Allianz stadiumu pripao je domaćim. Juventus je poslije preokreta sa 2:1 pobijedio Milan i približio se osvajanju osmog uzastopnog Scudetta. 

Susret igran u Torinu obilježilo je loše suđenje Michaela Fabbrija koji evidentno još uvijek nije sazrio da sudi velike derbije bez obzira što od januara nosi FIFA značku.

Fabri je u prvom poluvremenu oštetio Milan tako što nije svirao penal za goste nakon što je lopta u ruku pogodila Alexa Sandra. Gledao je i usporeni snimak, ali svoju odluku nije promijenio.

Međutim, u drugom poluvremenu nanio je i štetu Bianconerima. Poslije jednog kornera poništio je gol Moiseu Keanu jer je navodno Leonardo Bonucci faulirao Krzysztof Piatek iako se poljski napadač sam spotakao i pao.

Da li je duel Bonuccija i Piateka bio za prekršaj procijenite sami.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.