Fudbaler Dinama u centru pažnje

Igrao za omladinske selekcije Hrvatske, a njegov otac poručio: "Moj sin se izjašnjava kao Srbin"

Endin Čaušević

Mladi fudbaler zagrebačkog Dinama, Bojan Knežević, našao se u centru pažnje tamošnje javnosti.

Knežević je ponikao u ekipi Dinama za koji je debitovao čak i u evropskim takmičenjima, no ove sezone klub ga je odlučio poslati na posudbu u redove gradskog rivala Zagreba.

Ovaj 22-godišnji veznjak nastupao je u omladinskim selekcijama za Hrvatsku, no ovih dana se uveliko špekuliše o tome da bi mogao zaigrati za Srbiju.

Knežević je na društvenim mrežama objavio da je dobio ponudu Srbije da igra za njihovu reprezentaciju. U ragovoru za srbijanski Alo njegov otac izjavio je da se njegov sin izjašnjava kao Srbin.

"Ja sam Srbin koji ima hrvatsko državljanstvo. Vjerujem da se i moj sin Bojan izjašnjava isto kao i ja. Njegova stvar je koju reprezentaciju će odabrati i to se neće niko petljati, na njemu je sve. Ono što bih ja volio neću da otkrijem. Ne znam zašto da ne igra za Srbiju ako dobije poziv, a ovamo ne igra za Hrvatsku i nema ga u planovima. Isto tako da neki Albanac dobije poziv Albanije sigurno bi ga prigvatio i to je normalno. Vjerujem da će konačno doći kraj prepucavanjimak o je Srbin, a ko Hrvat", rekao je Žarko Knežević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.