Hajduk pao na Poljudu, Gavranović junak Dinama

1. HNL, 27. kolo

Hajduk pao na Poljudu, Gavranović junak Dinama

Večeras je na Poljudu odigran veliki hrvatski derbi. Hajduk je u okviru 27. kola 1. HNL ugostio Dinamo, a zagrabački Modri su uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 0:1.

Nije na Poljudu viđen veliki broj prilika, a Dinamo je prvi zaprijetio i to preko Oršića u 10. minuti susreta.

Hajduk je imao priliku preko Jaira u 23. minuti, ali je njegov pokušaj otišao pored gola Dinama.

Tri minute kasnije Dinamo stiže do prednosti. Oršić je snažno šutirao iz slobodnjaka, golman Hajduka odbio loptu na koju je natrčao Mario Gavranović i pogodio za 0:1.

To je bio i rezultat prvog poluvremena, dok u nastavku nisu viđene veće prilike, barem ne do samog finiša susreta.

Da će Hajduk ostati bez bodova u velikom derbiju bilo je jasno u 77. minuti kada je Caktaš dobio crveni karton zbog udaranja Šunjića po licu.

Dinamo je uspio privesti susret kraju i slaviti pobjedu protiv najvećeg rivala, iako se fudbaler Hajduka Borja Lopez u petoj minuti sudijske nadoknade našao u velikoj prilici. Ipak, nije uspio pogoditi okvir gola.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Modri su sa nova tri boda došli do ukupno 70 i neprikosnoveni su na čelu tabele hrvatskog šampionata. Hajduk je ostao peti sa 43 boda na svom kontu.

Treba dodati da je Amer Gojak odigrao čitavu utakmicu za Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi