To niko nije očekivao

Van Dijk glasao za igrača godine u Premiershipu i razočarao navijače Liverpoola

Endin Čaušević

Holandski defanzivac Virgil van Dijk jedan je od najvažnijih igrača u ekipi Liverpoola.

Redsi su pokazali da je dovođenje Van Dijka bio odličan potez jer se za kratko vrijeme ovaj fudbaler pretvorio u lidera ovog tima. Ekipa Jurgena Kloppa je sada nezamisliva bez Holanđanina za kojeg mnogi kažu da je najbolji defanzivac u Premiershipu.

Van Dijk se ovih dana našao na meti navijača Liverpoola nakon što je javno otkrio za koga je glasao u borbi za najboljeg igrača Premieshipa za ovu sezonu.

Prošle godine ova nagrada je otišla u ruke Mohameda Salaha koji i ove sezone igra veoma dobro. Međutim, Van Dijk nije odlučio dati glas nikome od svojih saigrača već igraču Manchester Cityja s kojim se žestoko bore za titulu prvaka Engleske.

"Nisam glasao za igrača Liverpoola. Glas sam dao Raheemu Sterlingu. Vjerujem da je on to zaslužio jer igra fantastičnu sezonu. Mogao sam glasati i za Bernarda Silvu koji je također odličan ove godine. Samo sam iskren i uvijek sam takav bio", rekao je Van Dijk.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.