Nagrađen za dobre partije u juniorima

Ivan Bašić potpisao prvi ugovor s HŠK Zrinjski

Endin Čaušević

Mostarski Zrinjski odlučio je ove sezone dati šansu svojim juniorima jer je nekoliko njih potpisalo prve profesionalne ugovore.

Plemići su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da će u budućnosti računati na svoje omladince, a trend potpisivanja ugovora nastavili su i danas.

Mostarski klub je na zvaničnoj stranici objavio da je mladi Ivan Bašić potpisao prvi profesionalni ugovor s Zrinjskim. Ovaj fudbaler ima tek 17 godina i velika je nada Plemića.

Bašić je u Zrinjski stigao iz Posušja prošlog ljeta, a u prvom dijelu sezone igrao je za kadetsku selekciju, dok je u januaru prekomandovan u juniorski tim. Zrinjski ga je za dobre partije nagradio ugovorom do ljeta 2022. godine.                                                                                                                                       Na kraju treba dodati da se za talentovanog Bašića brine Arena Sport agencija koja je u vlasništvu bivšeg kapitena Plemića, Ive Džidića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.