Štoper Barce o večerašnjoj utakmici

Pique nakon pobjede na Old Traffordu: Dolazak ovdje je jako komplikovan

Barcelona je večeras stekla značajnu prednost pobijedivši Manchester United sa 0:1 na Old Traffordu u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Nakon susreta svoje viđenje istog je dao i iskusni defanzivac Barcelone Gerard Pique.

"Dolazak ovdje je jako komplikovan, to je stadion sa puno historije, sjajnom atmosferom... Jako je teško pobijediti ovdje", istakao je Pique, pa nastavio:

"U drugom poluvremenu smo ostali čvrsti u defanzivi. Iskoristili smo priliku koju smo imali. Detalji su odlučili utakmicu. Brzi gol na gostovanju vam da mirnoću i onda smo bili u mogućnosti igrati."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da li smo favoriti za prolazak? Vidjeli ste šta se desilo PSG-u... Imali su i bolji rezultat od nas i onda se desilo to što se desilo. Moraćemo biti potpuno koncentrisani.", poručio je defanzivac Barcelone, pa prokomentarisao svoj povratak na Old Trafford, stadion na kojem je nekada igrao u dresu Manchester Uniteda:

"Bilo je posebno, nakon toliko godina. Na kraju smo odigrali i dobar meč. Defanzivno smo u najboljoj formi u sezoni..."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.