Na ljeto mu ističe ugovor

Miloš Filipović napušta Zrinjski, dogovorio inostrani angažman · Saznajemo

Samir Mlaćo

Član aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog Miloš Filipović na ljeto će gotovo sigurno napustiti redove Plemića.

Kako saznaje SportSport.ba, Filipović će karijeru nastaviti u Grčkoj, tačnije ekipi Larise, trenutno desetoplasirano timu Super lige.

Filipović je navodno već potpisao predugovor sa grčkim timom i na ljeto se priključiti novim saigračima. Ugovor sa Zrinjskim vrijedi mu do ljeta, pa će i posao prilikom transfera biti mnogo lakši.

Ovaj 28-godišnjak ove sezone upisao je za Zrinjski 26 nastupa u svim takmičenja uz pet pogodaka, te dodao četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Mostar je stigao u julu 2015. godine iz Drine Zvornik, a prethodno je nastupao za Voždovac, BSK Borca, Timok Zaječar, OFK Beograd, Kolubaru... U sezoni 2017/18 ponio je epitet najboljeg strijelca Premijer lige sa 16 postignutih pogodaka.

Treba istaći da dres Larise već nosi jedan nogometaš koji je nastupao u Premijer ligi. Radi se o Adnan Šećeroviću, nekadašnjem vezisti Mladosti, Željezničara, Slobode, Radnika Tuzle City koji je svojim dobrim igrama opravdao epitet pojačanja u ovom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.