Ivan Bašić potpisao prvi ugovor s HŠK Zrinjski

Nagrađen za dobre partije u juniorima

Ivan Bašić potpisao prvi ugovor s HŠK Zrinjski

E. Čaušević

Mostarski Zrinjski odlučio je ove sezone dati šansu svojim juniorima jer je nekoliko njih potpisalo prve profesionalne ugovore.

Plemići su u dosadašnjem dijelu sezone pokazali da će u budućnosti računati na svoje omladince, a trend potpisivanja ugovora nastavili su i danas.

Mostarski klub je na zvaničnoj stranici objavio da je mladi Ivan Bašić potpisao prvi profesionalni ugovor s Zrinjskim. Ovaj fudbaler ima tek 17 godina i velika je nada Plemića.

Bašić je u Zrinjski stigao iz Posušja prošlog ljeta, a u prvom dijelu sezone igrao je za kadetsku selekciju, dok je u januaru prekomandovan u juniorski tim. Zrinjski ga je za dobre partije nagradio ugovorom do ljeta 2022. godine.                                                                                                                                       Na kraju treba dodati da se za talentovanog Bašića brine Arena Sport agencija koja je u vlasništvu bivšeg kapitena Plemića, Ive Džidića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirko
Znam da je teško nekome u današnjem nogometu prognozirati budućnost ali ovaj momak ,iako je još uvijek kadet,već sada odskače u juniorskoj konkurenciji i nije čudo da ga je Zrinja odmah podpisao.Ako bude vrijedan i sportski živio a posebno ako bude imao prave savjetnike on bi mogao abgd jako daleko dogurati.Nek mu je sa srećom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi