Napadači Bayerna su rukama odlučili da rasprave sve probleme koje imaju (Foto: EPA)

Napravili su veliku glupost

Otkriveni razlozi tuče Comana i Lewandowskog

Midhat Šljivak

Jučerašnji trening minhenskog Bayerna obilježila je tuča Kinglsleyja Comana i Roberta Lewandowskog.

Ofanizivni duo bavarskog velikana potukao se tokom treninga, a nakon nekoliko udaraca saigrači su ih uspjeli razdvojiti.

Interesantno je međutim da trener Niko Kovač nije regovao. Obojicu je ostavio na treningu koji je nastavljen, a francuski L'Equipe danas otkriva šta se tačno desilo između fudbalera Bayerna.

I izvora bliskih bavarskom klubu L'Equipe saznaje da se Lewandowski nekoliko puta žalio na Comanovo olako shvatanje treninga i nedostatak koncentracije.

Odlučio mu je to reći u lice tokom treninga, a to francuski fudbaler nije dobro prihvatio i nastao je sukob u kojem je pored udaraca palo i dosta teških riječi.

Kovač potvrdio tuču na treningu: "Preživjeli smo..."

Trener Bayerna Niko Kovač potvrdio je da je došlo do tuče na treningu njemačkog prvaka.

Robert Lewandowski i Kingsley Coman su u četvrtak imali fizički obračun na treningu Bavaraca. Prvo su se izvrijeđali, a onda je krenuo i pravi obračun.

"Nas trojica smo nakon treninga raspravili o svemu. Obojica su se izvinila, žao im je", kazao je Kovač, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Izvinili su se, nema se više šta dodati... Neću ih kažnjavati, moimci su razumni, to je sada iza nas i najpozitivnije mogu reći: preživjeli smo", dodao je Kovač.

Bayern je u posljednjem meču prošle subote s 5:0 razbio Borussiju Dortmund i preuzeo je vrh tabele sa 64 boda (bod više od Borussije, op.a), a u nedjelju gostuje Fortuni u Dusseldorfu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.