Željezničar gostuje Zrinjskom

Krpić se vraća na mjesto posljednjeg radovanja van Sarajeva

Admin Čaušević

Derbi današnjeg programa 26. kola Premijer lige BiH igrat će se u Mostaru. Od 16:30 snage će odmjeriti Zrinjski i Željezničar.

Obzirom da se domaći bore za titulu, a gosti za izlazak na euroscenu susret bi trebao biti uzbudljiv te se za nadati da Blaž Slišković i Amar Osim neće previše kalkulisati.

Posljednji duel ova dva tima igran na stadionu Pod bijelim brijegom završen je rezultatom 0:1. Plave je tada sa klupe predvodio Milomir Odović, a gol odluke je postigao Sulejman Krpić.

Prvom topniku Premijer lige(ne računajući Nemanju Bilbiju op.a.) je to bio posljednji gol postignut van Sarajeva. Taj trijumf je ujedno posljednja gostujuća pobjeda Željezničara u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, računajući i zimsku pauzu posljednji put Plavi su puni plijen s gostovanja donijeli prije skoro šest mjeseci, odnosno 20. oktobra prošle godine. U međuvremenu Željo je odigrao pet mečeva na strani i skupio je dva boda.

Inače, Osimovo posljednje gostovanje u Mostaru završilo je pobjedom Plavih koji su u revanš meču polufinala Kupa BiH slavili s 0:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.