Željezničar za Osimov veliki jubilej igra za sebe, ali i pomaže najljućem rivalu

Danas četiri meča 26. kola Premijer lige

Željezničar za Osimov veliki jubilej igra za sebe, ali i pomaže najljućem rivalu

A. Čaušević

Četiri susreta 26. kola Premijer lige bit će odigrane danas. Epicentar dešavanja bit će stadion Pod Bijelim brijegom. 

U Mostaru će od 16:30 snage odmjeriti Zrinjski i Željezničar. Susret je od velikog značaja za oba tima. Plemići su ušli u dobru formu, dok Plavi tradicionalno dobro igraju pod Bijelim brijegom bez obzira u kakvom sastavu dolazili. Svjestan toga je i Blaž Slišković.

"Željo nakon loše predstave protiv Sarajeva je željan da se iskupi i radi navijača i kluba jer sigurno da ono što su pružili u zadnjoj utakmici je 20 ili 30% njihovih mogućnosti. Sigurno će nastojati ne izgubiti u Mostaru. S druge strane nama ništa treće, nego pobjeda ne odgovara. U nizu smo pobjeda i samopouzdanje je poraslo. Očekujem mnogo kvalitetniju prezentaciju protiv Želje nego je to bilo do sada. Učinit ćemo sve da dobijemo tu utakmicu i naravno da ne očekujemo lak posao jer će Željezničar biti jako motiviran", rekao je Slišković u najavi utakmice.

Zrinjskom su bodovi potrebni u borbi za titulu, a Željezničaru kako bi izborio izlazak na euroscenu. Osim što će igrati za sebe Plavi bi tako mogli pomoći i Sarajevu jer je njihov najljući rival vodeća ekipa lige i svaki "kiks" Plemića bi u Bordo timu bio dočekan sa oduševljenjem. Pozitivna stvar je što će praktično obje ekipe igrati u najjačim sastavima jer su u konkurenciji Miloš Filipović i Ermin Zec, uz napomenu da će sigurno biti promjena u gostujućem timu. Tačnije na klupi bi trebao završiti Vedran Kjosevski.

Inače, danas će veliki jubilej proslaviti i Amar Osim koji će po 300. put sjediti na klupi najtrofejnijeg bh. kluba. Susret iz Mostara će prenositi Moja TV.

Tuzla City igra veoma dobro poslije dolaska Mirze Varešanovića te bi duel s Radnikom mogao biti uzbudljiv jer je tim iz Bijeljine ekipa koja voli da se nadigrava bez obzira na kojem terenu da igra.

Krupa će dočekati Čelik. Domaćim hvataju posljednji voz za opstankom, dok su gosti bore za Evropu. Iz tog razloga obje ekipe bi trebale igrati otvoreno.

Zvijezda 09 će dočekati uzdrmanu Mladosti. Gosti iz Doboja kod Kaknja su početkom sedmiceo stali bez trenera poslije tri uzastopna poraza, dok je domaćim poslije serije loših rezultata prijeko potreban trijumf ukoliko i naredne sezone žele igrati u eliti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret u Ugljeviku počinje u 16 sati uz direktan prijenos na BHT1, dok će mečevi u Krupi na Vrbasu i Tuzli početi pola sata kasnije.

Preostala dva duela, GOŠK - Sloboda i Sarajevo - Široki Brijeg igraju se sutra. Susret u Gabeli će početi u 16:30, a onaj u bh. prijestolnici u 19:30. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Pusti će vam meljo, šta si se prepao Baka.
3 0
Edin Merlin
Samo nam nemojte vi pomagati !!!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi