Savladali Mladost Doboj Kakanj

Velika pobjeda Zvijezde 09 u borbi za opstanak

Midhat Šljivak

Zvijezda 09 je u 26. kolu Premijer lige dočekala Mladost Doboj Kakanj i slavila je pobjedu rezultatom 2:1.

Od samog početka ovog meča se igralo veoma otvoreno sa obje strane. Oba tima su imala svoje šanse, ali je Zvijezda svoje koristila.

Do vodstva je domaći tim došao u 26. minuti. Brkić je sjajno uposlio Miljana Govedaricu koji pogađa za 1:0 i veliku radost domaćih fudbalera.

Nije Zvijezda stala sa napadima. Bili su mnogo bolji tim na terenu, a konstantni ataci ka golu Emila Velića su im se isplatili u 43. minuti kada je domaći stigli i do drugog gola.

Još jedna fantastična akcija domaćih je to bila, a završio ju je Marko Anđić za prednost od 2:0, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Gosti su u nastavku krenuli ofanzivnije, a takva igra im se isplatila u 55. minuti. Nakon kornera pogodio je Nemanja Anđušić za 2:1 i povratak gostujućeg tima u meč.

Mladost je potpuno zaustavila napade Zvijezde u drugom poluvremenu. Uvukla se nervoza u domaće redove i ovaj tim nije uspio kreirati gotovo ništa pred golom Emila Velića u nastavku, da bi u 75. minuti gosti imali veliku šansu za poravnanje.

Guzina je napravio dar-mar u odbranu, uposlio je Boju, ali ovaj sa svega nekoliko metara loptu šalje pored gola Zvijezde i ostalo je 2:1. Huseinbašić je u finišu također promašio zicer za domaće i ostalo je 2:1 do kraja.

Premijer liga, 26. kolo:

Zvijezda 09 - Mladost 2:1

Zvijezda 09: Erić, Mišić, Anđić, Huseinbašić, Nikolić, Stjepanović, Brkić, Vojinović, Predragović, Babić, Govedarica.

Mladost: Velić, Nikolić, Horić, Welbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.