Jadon Sancho je bio strijelac dva gola u današnjoj utakmici

Milioneri su umalo prokockali sigurnu pobjedu

Borussia do posljednje minute strepila protiv Mainza, ali se ipak vratila na vrh tabele

S. Pašalić

Borussia Dortmund je nakon visokog poraza u prošlom kolu u derbiju protiv Bayerna ugostila na svom terenu Mainz i stigla do pobjede od 2:1

Domaći su krenuli po sva tri boda od prve minute, a do vodstva su stigli u 17. minuti kada je Jadon Sancho na asistenciju Gotzea pogodio za 1:0.

I nakon vodstva Borussia je nastavila sa napadima, a u 24. minuti Jadon Sancho je postigao svoj drugi gol te povisio prednost Dortmunda na 2:0.

U nastavku su gosti zaigrali puno bolje, a u 83. minuti su uspjeli smanjiti na 2:1, a strijelac je bio Quaison. Nakon toga Borussia je praktično povukla, a Mainz je imao nekoliko prilika da izjednači rezultat, ali se rezultat do kraja nije mijenjao pa je ostalo 2:1 za Borussiju.

Dortmund se tako vratio na prvo mjesto i ima 66 bodova, dva više od Bayerna koji sutra igra svoju utakmicu u gostima protiv Fortune Dusseldorf.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.