Postigao je poneki gol ove sezone i sebi obezbijedio novi dobar transfer

Patrick Schick seli u Njemačku

Postigao je poneki gol ove sezone i sebi obezbijedio novi dobar transfer

Češki napadač Patrick Schick trebao bi napustiti redove Rome ovog ljeta.

Kako prenosi Sportitalia, za Schicka se najozbiljnije interesuje Borussia Dortmund koja ga je željela i prije nego što je prešao u Romu.

Schick se nije najbolje snašao otkad je došao u redove Vučice, ali u posljednje vrijeme je uspio da postigne poneki gol pa ove sezone na svom kontu ima pet golova na 29 mečeva.

To je očigledno bilo sasvim dovoljno čelnicima Dortmunda da ostanu zagrijani za njega pa će ga pokušati angažovati nakon ove sezone.

Inače, osim Dortmunda, za Schicka je zainteresovana i ekipa Red Bull Leipziga koja će biti veliki konkurent Milionerima.

Edin Džeko je sve bliže odlasku iz Rome!

Osim Schicka, Romu bi trebao napustiti i bh. napadač Edin Džeko. 

Nakon četiri godine uspješne saradnje rimski tim je spreman prodati bh. fudbalera, a prema svemu sudeći, karijeru će Džeko nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Posljednje informacije koje stižu iz Italije govore da je Džeko sve bliži prelasku u redove londonskog West Hama. Čekićari su Edinu ponudili dvogodišnji ugovor uz dogovorenu platu od 4.5 miliona eura.

Preostao je još dogovor sa Romom. West Ham nudi nešto manje novca od traženih 20 miliona eura, ali pretpostavlja se da će dogovor jako brzo biti postignut i Džeko bi se nakon četiri godine ponovo mogao vratitiu Premiership.

A tamo je itekako popularan. Noseći dres Manchester Cityja od 2011. do 2015. godine Džeko je osvojio dva naslova prvaka, a jedan trofej je stigao kroz saradnju sa aktuelnim menadžerom West Hama Manuelom Pellegrinijem (2014. godine).

Upravo je Čileanac taj koji želi Džeku u svom timu. Smatra da će mu on donijeti neophodne golove i čini sve kako bi se ovaj posao uspiješno realizovao po West Ham.

Kako stvari stoje sada je sve jako blizu realizacije. Džeko bi se nakon četiri godine mogao vratiti u Englesku, gdje je u 189 nastupa za City postigao 72 gola.

U dresu Rome bh. dijamant je nastupio 170 puta i postigao je 85 golova, ali nešto lošija ova sezona na kraju je navela rukovodstvo kluba da ga pokuša prodati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Aktuelni ugovor sa rimskim timom Džeki važi do juna 2020. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije