Na gostovanju Wiganu

Norwich osvojio vrijedan bod u dramatičnom meču, Vrančić akter nesvakidašnje situacije

Admin Čaušević

U 42. kolu Championshipa Wigan i Norwich City su podijelili bodove odigravši 1:1. Potencijalni bh. reprezentativac Mario Vrančić je na terenu proveo posljednjih 15-ak minuta. 

Poslije prvog poluvremenu na DW stadionu domaći su imali minimalnu prednost. Sudija Linington je u 45. minuti donio kontroverznu odluku dosudivši penal za Wigan poslije diskutabilnog igranja rukom Morsya. Siguran egzekutor bio je James.

Lider na tabeli je u nastavku kreno po izjednačenje, ali je domaći golman Walton imao nekoliko odličnih odbrana.

U 77. minuti gostujući trener Farke je povukao nesvakidašnji potez. Odjednom je izvršio tri izmjene. Ušli su Vrančić, Leitner i Rhodes, a izašli Trybull, Lewis i Canwell.

Napravljene izmjene rezultovale su golom pet minuta kasnije kada je pogodio Pukki. Pokušali su Kanarinci u finišu doći do pobjede, ali se rezultat nije promijenio.

Interesantno, sudijska nadoknada iznosila je čak osam minuta. Domaćim je zbog ofsajda poništen gol Clarkea, dok je dobru šansu za goste propustio Pukki.

Četiri kola prije kraja sezone Norwich je vodeći sa 86 bodova, četiri više od drugoplasiranog Leeedsa te sedam od trećeplasiranog Sheffield Uniteda što znači da je promocija u Premiership veoma blizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.