Messi je ipak želio samo igrati za Argentinu

Španci su bili uporni u namjeri da Argentinac zaigra za ovu reprezentaciju

Sve je moglo biti drugačije: Kako je Lionel Messi mogao zaigrati za Španiju

S. Pašalić

Lionel Messi je 29. juna 2004 godine debitovao za reprezentaciju Argentine do 20 godina.

Igrač Barcelone nije u svojoj karijeri imao previše uspjeha s reprezentacijom Argentine, a rijetki se sjećaju da je Messi jednom davno ustvari mogao zaigrati i u dresu Španije.

Pred Svjetsko prvenstvo igrača do 17 godina koje se 2003. godine održavalo u Finskoj, Nogometni savez Španije je pokušao da ubijedi igrača Barcelone da bude dio njihovog tima.

Tada je Cesc Fabregas vodio španski tim do finala, a Messi i njegov otac su jasno poručili da zvijezda katalonskog tima želi igrati samo za Argentinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španija je i nakon toga pokušavala ubijediti Messija da zaigra za ovu reprezentaciju, ali je njegov otac Jorge Messi je iskoristio dolazak Marcela Bielse u Kataloniju i pokušao ga ubijediti da je igrač Barcelone spreman da zaigra za reprezentaciju Argentine.

Nakon što su vidjeli video snimak Messija, u stručnom štabu Argentine su odlučili da je igrač Barcelone dovoljno dobar za reprezentaciju te je sa 17 godina debitovao za ovaj tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.