Barcelona, Real i PSG vode rat za japansko čudo od djeteta
Barcelona je smatrala da je stvar gotova, ali su se stvari zakoplikovale

Velika borba velikana za talentovanog tinejdžera

Barcelona, Real i PSG vode rat za japansko čudo od djeteta

S. Pašalić

Tri velika kluba vode veliku bitku za japanskog tinejdžera Takefusa Kuboa.

Ovaj mladi Japanac je između ostalog poznat i po tome što je bio jedan od najmlađih igrača zbog kojeg je FIFA kaznila Barcelonu za dovođenje maloljetnih igrača.

U junu ove godine on će ipak napuniti 18 godina i po svemu sudeći bi trebao napustiti Tokio i karijeru nastaviti u nekom velikom evropskom klubu.

Barcelona radi na njegovom povratku, ali oni nisu jedini, jer su Real Madrid i PSG pokazali svoj interes za ovog igrača. Los Blancosi imaju na radaru igrača, ali klub tvrdi da 'Take' ima obavezu prema Barceloni nakon što napuni 18 godina.

Kubo je igrač sa velikim potencijalom, sa sjajnom tehnikom i čija specijalnost nije da postiže golove, nego da sjajnim potezima uposli svoje saigrače koji će zatim završiti posao.

Prije samo dva mjeseca Barcelona je smatrala da je posao oko njegovog povratka završen, ali klub je naišao na neočekivane prepreke na svom putu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi