Zvijezda Bundeslige odabrala naredni klub

U RB Leipzigu potvrdili odlazak Wernera: "Nismo imali izbora"

Admin Čaušević

Timo Werner je odabrao novi klub, a s njegovim odlaskom su se pomirli i u RB Leipzigu. 

Njemački reprezentativac i jedan od najboljih napadača Bundeslige karijeru će, kako prenose inostranti mediji, nastaviti u Bayernu koji će tako nastaviti s receptom dovođenja najboljih njemačkih igrača.

Ovaj 23-godišnjak je odbio da potpiše novi ugovor s Leipzigom zbog čega su u ovom klubu primorani da ga prodaju ovog ljeta.

"Nismo imali izbora, željeli smo da produžimo ugovor ali nismo uspjeli i bespredmetno je da čekamo istek ugovora kada može da bira sredinu. Želimo da dobijemo što više novca", naglasio je Oliver Mintzlaff, generalni direktor kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema informacijama koje je prenio Sport Bild Werner se već dogovorio s Bayernom. Fudbaler koji je prošao omladinske selekcije Stuttgarta će Bavarce koštati oko 40 milion eura.

Za ovog napadača koji je ove sezone na 31 meču zabio 17 golova zainteresovan je i Liverpool.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.